Simon Bak  klar til tredje sæson for ColoQuick: Det er nu eller aldrig

Efter en virkelig flot sæson med to sejre, flere podie- og top-10-placeringer på de danske landeveje og hertil en række flotte placeringer i udlandet var ColoQuick-rytteren Simon Bak klar til at tage springet som professionel, men da det rette og seriøse tilbud udeblev har den 23-årige fynbo taget imod tilbuddet om endnu en sæson for Skive-holdet.

“Jeg har været utrolig glad for at køre for ColoQuick og derfor har jeg også sagt ja til den tredje sæson for holdet, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg håber det bliver den sidste sæson. Det er nu eller aldrig, hvis jeg skal have opfyldt min drøm om at blive professionel på World Touren og derfor er ColoQuick et virkelig godt sted at være,” siger han.

“ColoQuick har gennem mange år vist at de er rigtig gode til at behandle de unge ryttere og gøre dem klar til større opgaver. Der er et professionelt setup, alle trives godt på holdet, hvor de er et godt sammenhold og kammeratskab og ikke mindst er det er godt og varieret løbsprogram, hvor man får chancen for at vise sig frem,” siger Simon Bak.

Sportschefen hos ColoQuick, Christian Moberg er også ovenud tilfreds med Simon Baks forlængelse:

“Simon har rykket sig utrolig meget gennem hele sæsonen. Specielt i efteråret har han virkelig taget et skridt op – både af og på cyklen. Simon har jo ikke kørt så længe på landevejen og hans udviklingskurve er virkelig flot og i den helt rigtige retning. Derfor tror vi rigtig meget på at 2024 er året, hvor Simon kan nærme sig en professionel kontrakt via en masse gode resultater og højt bundniveau,” siger Christian Moberg om Simon Baks fremtidsudsigter.

Den unge fynbo, der i sin tid tog springet fra mountainbike og cykelcross til landevejen med stor succes, fik virkelig markeret sig i den netop afsluttede sæson.

“Det har været helt vildt, og jeg føler selv, at jeg var meget tæt på at tage et skridt videre, og der var da også flere prof-hold, der har meldt deres interesse, men uden at der førte til en kontrakt,” siger han.

Simon Baks bedste resultater i 2023 blev sejre i A-løb i Odder og Fredericia, og ikke mindst resultatet i det franske UCI-etapeløb Kreiz Breizh Elite, hvor det blev til en tredjeplads på fjerde etape og en samlet fjerdeplads kun 15 sekunder fra den samlede sejr.

I Danmark Rundt leverede Simon Bak en flot indsats og sluttede i top-15, mens han i DM på landevej sad med i finalen og køre i mål sammen med verdensstjerner som Mads Pedersen og Kasper Asgren.

“Jeg føler selv, at 2023-sæsonen har bragt mig tættere på mit mål om at blive professionel og hvis jeg i den kommende sæson for ColoQuick henter to-tre UCI-sejre og får byttet tredjepladsen i Kreiz Breizh ud med en førsteplads er jeg overbevist om, at drømmen nok skal blive opfyldt,” siger Simon Bak, der går all-in.

“Når den kommende sæson er slut, skal jeg gerne stå med en prof-kontrakt i hånden, så det er nu eller aldrig!”

Skriv et svar