Joshua Gudnitz er tilbage til tredje sæson hos ColoQuick

Et utrolig flot forår med sejren i U23-udgaven  af den tyske klassiker Eschborn-Frankfurt som det absolutte højdepunkt betød af stortalentet Joshua Amos Gudnitz i starten af efteråret blev tilbudt et ophold som stagiaire på det franske World Tour-hold Cofidis.

Det blev et kort, men utrolig lærerigt ophold, hvor i sidste ende valgte at vende tilbage til de vante og trygge rammer hos Team ColoQuick, hvor han nu har skrevet under på en kontrakt for den tredje sæson på Skive-holdet.

“Jeg er stolt over Joshuas beslutning om at tage en sæson mere her, da det vidner om en utrolig selvindsigt og tro på at Team ColoQuick helt sikkert er det rette sted for ham. Nu skal vi arbejde benhårdt og komme flyvende ud til 2024-sæsonen, hvor vi alle går helhjertet efter en masse gode resultater og en mulig kontrakt på allerhøjeste niveau ved afslutningen af sæsonen,” siger sportschef Christian Moberg.

Netop alderen gør også noget ved den tilgang, man griber den kommende sæson an på.

“Joshua er ikke U23-rytter mere og kommer ud og bliver presset på et lidt hårdere løbsprogram og etapeløb, hvor vi virkelig føler han er klar til at slå 100% igennem,” siger Team ColoQuicks sportschef Christian Moberg.

Joshua Gudnitz er også overbevist om, at han har truffet den rigtige beslutning ved at tage endnu et år hos ColoQuick.

“Jeg havde måske muligheden for en professionel kontrakt, men af forskellige grunde har jeg valgt at vende tilbage til det hold, hvor jeg har haft det virkelig godt. Hos ColoQuick har jeg fået chancerne og taget dem, når muligheden gav sig. Det er super dejligt at føle, at man har hele holdet i ryggen. Det er noget særligt at køre for ColoQuick, hvor der er en helt særlig kultur og sammenhold, og derfor er det en ren fornøjelse at være på holdet”, siger Joshua Gudnitz.

Christian Moberg er også utrolig glad for Joshuas udvikling gennem de seneste sæsoner hos ColoQuick.

“Det hele kulminerede med den store sejr i Eschborn-Frankfurt U23 og ikke mindst den vilde præstation som Joshua leverede i Liege-Bastogne-Liege U23,  hvor han lignede en klar vinder, men blev vist forkert med 14 kilometer til mål og måtte se den store sejr løbe ud i sandet. Trods det har Joshua været eftertragtet af hold på alle niveauer og prøvede nogle måneder som stagiaire på Cofidis i efteråret. I samarbejde med vores ledelse og Joshua selv valgte vi at tage et år mere på Team ColoQuick, da han godt kunne fornemme, der manglede lidt for at være 100% klar til World Touren,” uddyber Moberg.

Joshua Gudnitz havde udover de nævnte resultater også en række topplaceringer i de hjemlige løb. Han blev nummer fire i UCI-løbet Fyen Rundt, og sikrede sig en bronzemedalje på enkeltstarten i U23-DM, og endte lige udenfor medaljerækken på en fjerdeplads i linjeløbet ved samme DM-arrangement. Hertil kommer at han gennem hele året har været fast bestanddel på det danske U23-landshold, hvor han erobrede en tredjeplads på tredje etape af Orlen Grand Prix i Polen og en førsteplads med det øvrige hold i holdtidskørsel i Tour de l’Avenir.

“Jeg er overordnet godt tilfreds med den nu afsluttede sæson, men jeg kunne godt have tænkt mig lidt flere sejre. Jeg ramte niveauet og nu skal der bare lægges mere på i den kommende sæson,” siger Joshua.

Om sit ophold som staigiere hos World Tour-holdet Cofidis i Frankrig fortæller Joshua Amos Gudnitz, at det var et spændende kapitel i hans hidtidige karriere, som han ikke ville have været foruden.

“Jeg havde på forhånd snakket med min gamle holdkammerat Sebastian Changizi, der fortalte om sit ophold at Cofidis var et meget traditionelt og meget fransk hold, men med en helt anden kultur end ColoQuick. Jeg fik samtidig fra holdet fortalt, at Cofidis var blevet mere internationalt orienteret, men det var ikke den opfattelse jeg fik. Jeg er taknemmelig for at prøve det, og samtidig få et indblik i, hvad det vil sige at være professionel. De erfaringer håber jeg kan hjælpe mig på den lange bane og give mig øget motivation til den forestående hårde vintertræning,” siger Joshua Gudnitx. .

Joshua fortæller, at han følte sig meget alene på det franske hold, blandt andet fordi han ikke forstod og talte sproget.

“Jeg kunne ikke deltage i samtalerne ved aftensmaden, hvor der udelukkende blev talt fransk. Her savnede jeg virkelig min bedste venner fra ColoQuick, hvor vi joker og hygger hver gang vi er sammen,” siger han.

Han glæder sig derfor til den kommende sæson, hvor han ikke længere er U23-rytter.

“Jeg kan tage masser af erfaring med mig fra de store UCI-løb, og det kan uden tvivl hjælpe mig fremadrettet. Jeg kender kulturen på holdet, og nu er det mig, der skal være en af kulturbærerne hos ColoQuick. Jeg glæder mig til at vise de helt unge ryttere, hvordan vi altid har hinandens rygge, og alle er klar til at kæmpe for holdet,” siger han.

I den kommende sæson håber Joshua Amos Gudnitz at få lov at køre de to norske UCI-løb, Sundvold Grand Prix og Ringrike Grand Prix, som han aldrig har prøvet kræfter med. Han ser også gerne de to danske UCI-løb, Herning Grand Prix og Fyen Rundt på sin løbskalender, men det allerstørste mål er Post Nord Danmark Rundt, hvor han tror og håber på et godt resultat.

Skriv et svar