Tempospecialist forlænger med ColoQuick

Efter en flot sæson med mange topplaceringer er en af ColoQuick-holdets krumtapper, 30-årige Frederik Muff, igen klar til at tørne ud for det Skive-baserede mandskab i 2024.

Trods prædikatet som holdets alderspræsident viste Frederik Muff i den forgange sæson, at han på ingen måde ”blot” er en rytter, der er på ColoQuick for at dele ud af sin erfaring og hjælpe andre frem til sejr – han er også en af dem, der kan træde til, når der skal leveres resultater. Derfor var det også – til trods for at han præsenteres som sidste navn på det kommende års holdkort – en af de brikker, som sportschef Christian Moberg tidligt sikrede sig underskriften på.

”Frederik er en meget vigtig brik på vores cykelhold. Han er en rigtig god kulturbærer og en verdensklasse-enkelstartsrytter, som han senest beviste med sin imponerede syvendeplads i Chrono des Nations i Frankrig,” siger Christian Moberg.

Netop det højt rangerede franske enkeltstartsløb markerede et flot resultat i Frederik Muffs 2023-sæson, men tidligere på året var den stærke rytter allerede i gang. En flot femteplads i UCI-løbet GP Voralberg, en andenplads i UCI Gravel World Series Blåvandshuk, en andenplads på første etape af Kreiz Breizh Elites, en 10. plads på femte etape i PostNord Danmark Rundt og en meget stærk indsats i Antwerp Port Epic markerer nogle af højdepunkterne i året.

Højdepunktet kom dog lige inden sommerpausen, hvis man spørger hovedpersonen selv.

”Jeg er mest stolt af min DM-uge, hvor det lykkedes at få en femteplads på enkeltstarten og en niendeplads i linjeløbet. Jeg synes selv, at jeg viste der, at jeg kan være med på topniveau og det har i den grad givet blod på tanden for at give den endnu en skalle, når forberedelserne mod 2024-sæsonen skal startes op,” siger han.

”Jeg er et helt andet sted i min karriere og mit liv end mange af mine unge holdkammerater. Jeg kører ikke nødvendigvis med det fokus, at jeg for enhver pris skal blive professionel og flytte til et varmt land sydpå. I stedet fokuserer jeg på at blive bedst mulig til det, jeg er god til og her er ColoQuick det perfekte match. Jeg får gode rammer, godt udstyr og en god kultur til at kunne både trives og levere resultater i,” siger Muff.

For Christian Moberg er underskriften fra Muff ikke kun vigtig i forhold til at sikre sig en af Danmarks allerbedste enkeltstartsryttere – den giver også værdi i forhold til holdets konstante fokus på at have det bedst mulige udstyr. Et konkret resultat på det var også Muffs to danske rekorder på henholdsvis 10 km og 30 km tidskørsel, som han satte i august måned.

”Frederik er en krumtap på vores hold – både af og på cyklen. Han er vores ultimative watt- og udstyrsnørd og har sammen med FUSION givet os de allerbedste muligheder for at vi har noget af verdens bedste og hurtigste cykeltøj,” siger Moberg om samarbejdet med den nordjyske tøjpartner, der aktivt bruger Muff i udviklingen af deres high-end cykelprodukter.
Ved siden af arbejdet med FUSION er Frederik Muff ansat i Calvex – modervirksomheden til både ColoQuick og ColoQuick Cycling.

”Op mod 2023-sæsonen blev jeg ansat i Calvex og jeg tror, at man her finder en stor andel i de flotte resultater, jeg har præsteret. Ejer af Calvex, Brian Pedersen, er samtidigt holdejer af ColoQuick Cycling, så det er ganske indlysende, at jeg møder en enorm forståelse og fleksibilitet i at kunne få min træning og mit arbejdsliv til at hænge sammen. Det giver noget frihed, som giver mulighed for at planlægge og træne endnu bedre og det er klart en årsag til at jeg har kunne bygge yderligere på mit niveau,” lyder det.

Foto: CA Photographies.

Skriv et svar