Daniel Lyhne vender tilbage til ColoQuick som sportsdirektør

Efter otte år i den danske superliga, A-klassen, har Daniel Bligaard Lyhne, valgt at stoppe sin karriere som aktiv cykelrytter. Den 27-årige Skive-dreng siger dog ikke farvel til cykelverdenen. Han har sagt ja tak til et tilbud om at vende tilbage til sit gamle hold, Team ColoQuick, hvor han kørte fire sæsoner fra 2017 til 2020, men denne gang i en lederrolle som sportsdirektør.

“Jeg er virkelig glad for at ColoQuick har tilbudt mig en rolle som sportsdirektør. For mig som skibonit er ColoQuick bare Skive-holdet, som dominerer i dansk cykling. Selvom jeg valgte  at stoppe, er jeg bare ikke klar til at slippe det hele, så nu kommer jeg ind med ny energi og vil bruge masser af kræfter på at hjælpe de mange unge ryttere videre i deres karriere,” siger Daniel Lyhne.

Sportschefen hos ColoQuick, Christian Moberg, er også utrolig glad for at knytte Daniel Lyhne til holdet.

“Vi arbejder hele tiden på at optimere vores organisation bag cykelholdet og da vi hørte at vores gamle rytter og Skive-dreng Daniel Lyhne havde valgt at indstille karrieren var vi ikke et sekund i tvivl om at han skulle have tilbuddet om en plads på vores hold igen. Daniel har så utrolig meget erfaring fra alle år som cykelrytter og nu skal han så lære at videregive al den erfaring til de unge mennesker i ColoQuick-truppen,” siger Christian Moberg og fortsætter:

“Det er klart at det er en omvæltning at skifte fra rytter til sportsdirektør, dog har Daniel en kæmpe fordel, da han kommer direkte ud fra feltet og kan huske hvordan alle tingene er på ens egen krop. Daniel er et sindssyg positiv og godt menneske, som vores hold kommer til at nyde rigtig godt af. Nu skal han lige lære sportsdirektør-gamet og så er jeg sikker på han kommer til at shine fuldstændig.”

Daniel Bligaard Lyhne er arveligt “belastet”, da hans far, Jørgen Bligaard, i sin tid hørte til i toppen af den hjemlige elite og kørte i flere omgange på landsholdet.

Daniel startede som teenager i Nr. Søby Cykelklub i 2010, og fortsatte senere som junior hos bl.a. Knudsgaard-projektet, og i Herning, inden han i 2015 startede som senior i B-klassen hos Team Jutlander Bank i Aars.

“Jeg måtte desværre i efteråret 2016 gennemgå en vellykket operation for hoftedysplasi, som er en lidelse, der hos hunde ofte medfører aflivning, men så galt er det ikke hos os mennesker,” lyder det med et grin fra Daniel.

ColoQuick havde allerede da et godt øje til Daniel Lyhne, og han blev en fast bestanddel på holdet gennem fire sæsoner indtil han i 2021 skiftede til Aarhus-holdet Bache-JS.dk, og de seneste to sæsoner har han kørt for CeramicSpeed Herning CK Elite.

“Jeg havde egentligt besluttet at stoppe efter sidste sæson, men da jeg deltog i VM i Zwift, der er et online-løb på hometrainer, følte jeg at formen var så god, at jeg godt kunne snuppe en sæson mere,” siger Daniel Lyhne.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at køre løb, men hader at træne, så derfor er jeg nu nået til den konklusion, at det der bedst at stoppe, mens legen er god,” uddyber han.

“Desuden er jeg kommet til den erkendelse, at der er et liv ved siden af cykling, og mit civile arbejde fylder mere og mere. Jeg er flyttet hjem til Skive, købt et hus, som jeg er i gang med at renovere,” siger Daniel, der lige nu er single, men tilføjer med et smil, at det da kunne være rart med lidt selskab og stifte familie.

Daniel Lyhne glæder sig til at begynde arbejder som sportsdirektør hos ColoQuick.

“Jeg kender kulturen på holdet, og har allerede deltaget i flere træningssamlinger, så jeg kender også de nye ryttere, som jeg måske ikke kendte i forvejen fra løbene,” siger han, og tilføjer, at han elsker at arbejde med unge mennesker.

“Men en af mine forcer er at jeg kommer direkte fra feltet, og ved hvad der foregår derude på landevejen, bl.a. som vejkaptajn senest hos CeramicSpeed Herning CK Elite. Den viden skal jeg give videre, så vi kan få opfyldt vores drøm om at sende mindst en rytter videre hvert år til en professionel karriere på World Touren. For den kommende sæson er mit primære mål, at vinde så mange cykelløb som muligt med drengene, og at vi fortsat kan have det unikke sammenhold, som altid har præget ColoQuick, og som er vores overordnede motto: INGEN OVER HOLDET.”

Skriv et svar