Talentfulde Peter Øxenberg Hansen er sidste brik i ColoQuicks 2024-trup

Siden afgangen af Theodor Storm til INEOS Grenadiers i slutningen af december har ColoQuick arbejdet på at fuldende truppen med en erstatning. Brikkerne er nu faldet på plads og erstatningen er talentfulde Peter Øxenberg Hansen, der i 2023 adskillige gange viste, at han var en af landets mest talentfulde juniorryttere.

”Det var noget af en opgave, INEOS Grenadiers satte os på i december. Siden da har vi søgt efter talenter flere steder og på flere niveauer,” siger sportschef Christian Moberg, der tidligt i processen havde øjnene på talentfulde Peter Øxenberg Hansen, der ellers allerede havde en aftale klar med DCU-teamet Team Aalborg – Sparekassen Danmark.

”Jeg er utroligt glad for at vi i samarbejde med Team Aalborg – Sparekassen Danmark kunne finde en god løsning og give Peter muligheden for allerede at tørne ud på kontinental-niveau i 2024,” siger Christian Moberg.

For Peter Øxenberg Hansen var det næppe et spørgsmål om han skulle på kontinentalniveau i sin karriere – det var nærmere et spørgsmål om hvornår. Sidste år bød på en stribe af flotte resultater og fremvisning af stor styrke. En sjetteplads i juniorudgaven af Liege-Bastogne-Liege, en samlet sejr i det højtprofilerede etapeløb Acht van Bladel og flere hjemlige sejre.

”Da jeg fik muligheden fra at skifte hold og køre for ColoQuick var jeg ikke i tvivl. Jeg ser det som et hold, hvor jeg passer godt ind, det er muligvis det bedste hold herhjemme og så har vi det fedeste løbsprogram, så jeg kunne selvfølgeligt ikke sige nej,” siger Peter Øxenberg Hansen selv om skiftet.

”For den kommende sæson håber jeg at kan udvikle mig og få en masse erfaring fra de mere erfarne ryttere på holdet. Dertil håber jeg selvfølgeligt at jeg kan køre rigtigt stærkt og dermed få lov at køre min egen chance i nogle af de mere kuperede løb på kalenderen. Jeg er super glad for skiftet og super glade for, at det gode samarbejde med Team Aalborg -Sparekassen Danmark, som jeg skifter fra,” uddyber han.

Netop visionen om at bygge på niveauet og få erfaring fra de store løb er også tanken hos holdet.

”Peter skal ud at lære gamet, køre en masse store starter og fortsætte sin utrolige udvikling. Når man ser hans resultater tænker man, at han har kørt i mange år – men Peter startede først for alvor med at cykle for to år siden, så det er også derfor, vi ser et kæmpe udviklingspotentiale i Peter. Hans statur og kropsbygning passer rigtig godt til vores løbsprogram, hvor vi både har stor fokus på udvikling og gode U23-løb,” siger Moberg, der glæder sig til at se sin nye rytter i aktion.

”Jeg tror at Peter på sigt kommer til at blive en stor tilføjelse til vores team – og jeg glæder mig virkeligt til at følge ham de næste år.”

Peter Øxenberg Hansens første officielle møde med sine nye holdkammerater bliver i slutningen af februar, når holdet igen samles på Hotel Pinenhus. Herefter venter en træningslejr i Spanien og det er for nu forventet at Peter Øxenberg Hansens første løb bliver på hjemlige veje, når de danske sæson starter 29. marts.

Skriv et svar