Ny bog om Team ColoQuick udkommer fredag

Journalist Jesper Mortensen har i næsten 10 år fulgt Team ColoQuick. Den historie er nu blevet skrevet ned i ”Talentfabrikken” – en bog, der fortæller, hvordan det danske cykelhold har udviklet sig til at være en af verdens bedste talentudviklingsfabrikker i cykelsporten. Bogen udkommer fredag i forbindelse med ‘Cykelfest i Skive’

Jesper Mortensen har i et stykke tid arbejdet på et projekt. Med pen og diktafon har han haft fat i en stribe af både Danmarks og nu også verdens bedste cykelryttere i jagten på svaret på et spørgsmål: Hvordan er det lykkedes ColoQuick at blive den talentfabrik, som holdet har udviklet sig til at være?

Svaret på dette kan du få i den nye bog ”Talenfabrikken,” der fortæller historien om Team ColoQuick. Fra den spæde opstart, til holdets største højdepunkter – og nedture. Historien om den lille klejne knægt fra Thy, der med sin statur ikke fyldte meget på ColoQuick-holdet – men som nu er dobbelt Tour de France-vinder.

”Jeg synes, at hele historien om Team ColoQuick fortjente at blive samlet. Jeg har selv fulgt holdet – både professionelt og med passion de sidste mange år. Det har givet mig et indblik bag kulisserne, historierne og menneskerne på holdet,” siger Jesper Mortensen.

”Vi er midt i dansk cyklings guldalder og en af de store spillere i det er ColoQuick. I holdets levetid har man produceret over 20 professionelle cykelryttere – heriblandt naturligvis en dobbelt Tour de France-vinder i form af Jonas Vingegaard. Den perlerække af topryttere er ikke tilfældig – men et produkt af en helt speciel kultur,” uddyber Jesper Mortensen.

Det unikke ved historien er – ifølge forfatteren – på grund af det fællesskab og den kultur, han har oplevet.

Kulturen og åbenheden er ikke sket gennem en ordre fra ledelsen til resten af organisationen om at fortælle åbenhjertigt, når jeg har taget blok og diktafon frem. Det er kommet helt af sig selv, fordi både ryttere og staff omkring holdet har en stolthed i det, de gør, og en lyst til at fortælle om det. Det gør også, at man får et helt unik indblik bag kulisserne, som jeg er sikker på vil interessere rigtigt mange,” siger han.

”Talentfabrikken” kan i første omgang købes til Cykelfest i Skive den 5. april – og herefter blandt andet på www.coloquickcycling.dk. Bogen er hardback, den er på 232 sider og prisen er 299 kroner

Skriv et svar